Gânduri bune și nebune® – Maria, Mărin și zilele sfinte ale amatorilor de petreceri.

0
116

Înainte de toate ca să nu mă criticați ca buni creștini ce sunteți voi, țin să vă spun că eu sărbătoresc ziua asta, că doar de aia i-am pus fetiței și numele Maria. Să aibă și ea mai multe zile onomastice, nu ca subsemnatul, un oropsit care nu are zi de sfânt unde să fie bombardat cu urări nesincere.

Continui slujba (jobul) în slujba urmăritorilor fideli…

Se sărbătorește, nu se sărbătorește, de ce da, de ce nu, una e tristă, alta e veselă, una a murit, alta s-a înălțat fără să adoarmă, dacă sărbătorești ajungi în iad, dacă nu în rai și tot așa până la discuțiile cu Marțieni, Marieni și Mariene, ajungând până la Groapa Marianelor și te întrebi dacă groapa aia nu e un loc sfânt legat de sf. Maria, eventual o apariție subacvatică, unde creștinii ar trebui să facă pelerinaj în batiscaf…

Mă întrebi pe mine, nu ar trebui sărbătorită nici o zi a unui sfânt ca și zi onomastică, zile onomastice care sunt o scuză la un chiolhan monstru care de regulă duce numai la păcate și nu la sfințenie. De la zu cetire: AMIN

Dar tot eu spun că fiecare zi e o zi de sărbătoare…. AMIN

Acum nu că ar fi un lucru tocmai nasol chiolhanul sau păcatul (să ne simțim bine), depinde cum îl privești și ce înțelegi prin păcat mai ales când îți place păcatul, dar mă enervează cel mai mult că nu are nici o legătură cu credința și cu mersul la biserică. Eu vă jur că iubesc creștinii și orice altă religie care respectă întru-totul învățăturile creștine sau nu, gen alea: iubește-ți aproapele tău ca pe tine însuți.

Veni vorba de icoane eu unul nu pot să înțeleg porunca asta și cum se transpune ea în icoane. Rog experții să-mi spună: “Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești”

În fine să mergem mai departe, am lămurit că eu iubesc creștinii și chiar cred că un creștin care respectă toate poruncile lui Dumnezeu, nu m-ar critica niciodată, pentru nimic și m-ar iubi necondiționat.

Sărbătorești o sărbătoare religioasă?

Mergi Nenicule la biserică și stai acolo toată ziua dacă vrei sau roagă-te la icoana aia de deasupra aragazului deși nu uita că porunca aia de mai sus spune că nu e prea bine să ai chip cioplit sau vreo înfățișare la care să te închini. Mergi la biserică, nu găsi o scuză lamentabilă, nu găsi doar un motiv, nu te apuca de băut și înjurat ca la ușa cortului după ce aburii te fac cel mai mare expert în medicină, politică și sport care sunt subiectele zilei după ce Salam ar fi murit și înviat, iar ploaia i-a murat pe cei 10.000 de pelerini de la Mănăstirea Nicula pentru că cineva undeva s-a rugat pentru ploaie și Doamne Doamne le-a dat acolo unde s-au adunat mai mulți. Ăia creștini, să suporți ploaia cu stoicism, să stai cu zilele să pupi o icoană și să înconjori în genunchi o mănăstire. Nu ca păcătoșii ăia de la Untold sau Summer Well din București unde inevitabil unii și unele au ajuns și în genunchi din alte motive decât cele religioase.

Acestea fiind spuse mă pregătesc pentru o zi de sărbătoare, poate un chiolhan, dar nu înainte de a vă invita să mergeți în pelerinaj pe la știrile dimineții de la Informatia Irl…
Și acum să nu uit să transmit un sincer “la mulți ani” Mărioarelor, Mărinilor și alte derivații de la Maria. Chiar vă spun sincer că se sărbătorește când vreți voi, în fiecare zi chiar, pentru că fiecare zi e a fiecăruia dintre noi…

Aceste gânduri au fost reciclate din Anul Domnului 2020, adaptate și reciclate pentru nevoile actuale ale creștinismului modern din anul 2022.