Programe românești pe Smart TV oriunde în lume

9
69204

După cum spuneam cu ceva timp în urmă pe Facebook, m-am jucat puțin cu VPN-urile și Smart TV, pur experimental.
Am reușit cu succes să văd câteva programe românești, în Irlanda, direct pe un smart tv LG UHD.
Să fie clar, tot acest ghid nu prezintă metode ilegale, nu e simplu și e posibil să nu poți face acest lucru chiar dacă ai un Smart TV.
Atenție: nu sunt responsabil pentru orice chestie nu merge cum trebuie sau pentru orice problemă ar apărea pe timpul micului tău experiment. Ghidul poate sau nu să meargă pentru tine, dar eu nu ofer garanții.
Dacă totul merge OK vei vedea câteva programe precum Digi24, TVR, Kanal D, B1, Romania Tv, Kiss Tv, Utv, Hit Romania, Favorit Tv dintre cele mai importante plus altele total neinteresante precum Taraf Tv, Etno, TV5 și Trinitas.
La fel dacă ești fanul programelor din Marea Britanie cum ar fi BBC-urile le poți vedea și pe alea dacă setezi tv-ul să fie în Marea Britanie.
Practic trebuie să conectezi TV-ul la un internet care să-i spună tv-ului că e într-o țară precum România deși tu ești în Irlanda.
Sună aproape imposibil dar este posibil, pentru că am reușit.
Pentru test am folosit PURE VPN, un serviciu plătit de VPN. Poți alege orice alt serviciu de VPN care să ofere IP de România, dar eu am ales acest serviciu datorită vitezei și a faptului că au server dedicat în România care oferă o viteză bună pentru streaming. Plătind mai ai și garanția securității și că traficul tău nu este captat de alte entități. VPN-ul poate fi ușor o metodă de mascare a traficului și a locației unde te afli, deci folosește cu precauție VPN-ul.
Acum TV-ul meu se poate conecta la net prin cablu LAN sau prin wireless. Ideal ar fi să poți face serviciul VPN să meargă prin cablu dar din păcate routerul meu de la Virgin Media nu suportă VPN, așa că m-am trezit din prima cu o problemă greu de depășit. Un router în care poți configura VPN-ul sub forma server username și parolă e cea mai simplă soluție. Te-ai înscris la PURE VPN ți-ai luat datele serverului, user și parola și deja ești gata de drum. Dacă routerul tău nu suportă VPN ai un drum mai greu.
Drumul greu sună cam așa: un dispozitiv PC, laptop sau desktop care are placă de rețea prin cablu și wireless card care să suporte sharing pe wireless. Practic trebuie să creezi o conecție VPN pe calculator pe care o faci share în rețeaua wireless ca să poți conecta tv-ul la ea.
Primul pas, verificăm placa de wireless dacă e bună pentru experimentul nostru.
Deschizi un CMD prompter unde trebuie să tastezi “netsh wlan show drivers” ca în fotografie:
drivers

Dacă ai noroc îți apare ca în fotografia de mai jos, Hosted network supported:
share

Abia acum e timpul să mergi să-ți faci rost de un cont VPN, mă repet eu am folosit PURE VPN.
Creezi o conecție VPN ca în fotografia de mai jos. Notă: eu am folosit Windows 10.
windows-10-pptp-vpn-2

După ce ai setat conecția de VPN poți să-i dai connect. Din acest moment poți intra pe calculatorul tău ca și cum ai fi în altă țară, de exemplu România. Poți folosi pe calculator interfața Seenow și deja poți viziona programele TV enumerate de mine pe calculator în secțiunea Freezone a paginii care îți apare numai dacă te conectezi prin VPN cu IP de România. Deci dacă nu reușești să vezi pe Smart TV deja te-am învățat cum să vezi pe calculator.

OK, de acum vine partea cea mai grea. Intrăm înapoi în CMD și vom creea o conecție wireless virtuală:
setnetwork

Nu cred că trebuie să mai spun că la ssid= pui ce nume vrei tu la rețea și la key= ce parolă vrei. După ce ai creeat rețeaua chrisVPN sau numele pe care îl vrei tu, trebuie să o pornești printr-o comandă tot în CMD: netsh wlan start hostednetwork
startedDacă intri la conecțiile tale ale calculatorului deja vei vedea două conecții în plus față de ce aveai înainte de a citi ghidul ăsta. Ai o conecție de VPN și încă o rețea nouă LocalArea Connection și un nr. la mine a fost 11, după nenumărate jocuri:
netcon1Bun, avem rețea VPN, avem rețea wireless gata să facă share la VPN dar trebuie setat acest share.
Așa că te duci pe conecția PureVPN sau ce VPN ai tu și dai click dreapta, Properties – Sharing și bifezi ca în fotografie și selectezi noua tu conecție Local Area Connection care ai creat-o, apoi logic OK.
share net

Cam gata, dacă scanezi cu orice alt dispozitiv vei observa că ai o conecție nouă Wifi în casă, la care trebuie să te conectezi cu televizorul smart:
12874446_848442958615335_2058488194_o

După ce te-ai conectat, televizorul tău intră într-o perioadă de confuzie și te va ruga să accepți condițiile de utilizare care deși televizorul e irlandez, ele apar în română:

12896257_848443431948621_725075439_o

Trebuie să dai accept și apoi deja observi că în lista aplicațiilor preinstalate au apărut aplicații românești precu Voyo și HBO Go:
12903561_848443531948611_2120898568_o

12874539_848442928615338_218865038_o

12887418_848443025281995_510728343_oTe duci în magazinul tău TV, în cazul meu LG World și acolo vei găsi aplicația SeeNow

Enjoy!

12476889_848443221948642_992171946_o
12899629_848443191948645_535250268_oLa fel se procedează și pentru alte țări, de exemplu vrei să vezi programe din Anglia, pui IP de Anglia și vei avea aplicații dedicate pentru cei din Anglia, la fel pentru Italia, Franța tot ce vrei.
Dacă ai nelămuriri întreabă!

VPN-ul este foarte folosit acum, mulți îl folosesc pentru a accesa informații, aplicații sau programe tv care nu sunt disponibile în țara în care te afli. A devenit mai popular de când cu serialele tv care apar prima dată în Statele Unite, dar nu are rost să vă explic prea mult lucrurile astea.

Pentru posesorii de Android pregătesc un ghid foarte simplu cum să vezi Seenow direct pe Android și cum poți să vezi programele pe un chromecast absolut gratuit și perfect legal, așa că stai cu ochii pe mine.

9 COMMENTS

  1. Ma bucur ca cineva a avut curajul/ timpul sa scrie acest tutorial/ghid. Abia astept sa iasa de la tipar si varianta pt android si smartplayer cu openelec .
    Am sa mai adaug totusi unele elemente: la signup pe lg store, trebuie sa fii logat deja pe ip de romania. Atat lg store cat si aplicatia seenow foloseste geolocalizarea pt a oferi continut.
    Daca aveai un user id de lg setat initial in .ie : te deloghezi de pe tv, restartezi tv-ul ca sa- si ia ip de romania si dupa aia te loghezi cu id-ul nou creat pe lg store romania.
    Trebuie specificat ca toata povestea e valabila atat timp cat pc-ul care da share la vpn e deschis si functional. De ce sa nu ma uit direct de pe pc? Ca oricum e logat pe vpn si tot traficul trece prin ip-ul de ro?

    De obicei cel care scrie articolul pune un disclaimer in care zice: abonandu-va la acest serviciu de vpn ma ajutati si pe mine sa tin blogul in viata, (ca e pe affiliate, si iau si eu un comision daca va abonati )

    La inceput aveam in browser la favorites linkuri catre tv online din ro. Intre timp am luat un slingbox si ma uit la tiate canalele din reteaua rcs rds

    Good luck and keep up the good work!

    • Da, ai dreptate am să fac completările necesare. Tot timpul sunt pe fugă când fac articolele, motiv pentru care mi-au scăpat câteva aspecte de care oricum, cel care ar fi încercat să facă pașii descriși de mine, s-ar fi lovit inevitabil. 🙂

  2. Conexiunea VPN se poate configura direct pe router. Se poate face chiar un SSID (retea wieless) separat doar pentru conexiunea VPN. Astfel vei putea folosi internetul local, cel cu IP de Irlanda, la viteza maxima, si sa ai o conexiune WiFi permanenta si separata pe care sa functioneze posturile TV romanesti.

    • Exact asta am spus și eu, dacă ai un router care să permită acest lucru. Crede-mă că din experiența cu furnizorii de internet de aici, nu prea ai posibilitatea asta pe routerele lor. Ca să cumperi un router separat care permite setarea de VPN te mai costă în plus aproximativ 100 de euro.

      • Imi cer scuze, m-am cam grabit sa postez commentul si am omis sa citesc tot articolul. Raspunsul tau este corect insa incomplet. Da, majoritatea routerelor oferite de furnizorii de internet din Irlanda nu suporta conexiuni VPN, si da, un router aditional capabil de asa ceva poate costa si 100 de euro. Insa mai exista o varianta. De exemplu, Elara vinde un router TP-LINK TL-WR841N, la pretul de 31 EURO, ce suporta DD-WRT. DD-WRT este un sistem de operare open source, bazat pe Linux, ce poate fi utilizat ca alternativa la sistemul de operare gasit pe foarte multe modele de routere. Acesta aduce functii suplimentare, precum cea de conexiune VPN. Mai mult, DD-WRT suporta si SSID-uri multiple astfel incat sa poti crea mai multe retele wireless. Daca ai un modem (cable pentru UPC, ADSL pentru Vodafone, Eircom sau Magnet) cu router incorporat, poti folosi unul aditional doar pentru reteaua VPN sau poti trece modemul in modul BRIDGE si sa lasi al doilea router sa se ocupe de configurarea retelei interne.

        • Eu am bazat articolul în primul rând în ideea de testare, dacă merită să mergi mai departe cu investițiile. Personal nu cred că merită toată această teravură pentru acele programe, dar mi s-a părut o idee bună să arăt și altora cum am testat eu. Oricum mersi de pontul cu routerul de 31 de euro, am să-l studiez, clar aș avea nevoie de așa ceva iar prețul e bun.

          • De ce sa nu merite? Tot procesul, ce trebuie facut o singura data, dureaza undeva la o ora si te costa 30 de euro, fara contul de VPN. Apropo, dabs.ie vinde acelasi router la 24 EURO. Si nu e vorba doar de cateva programe. in Romania folosesc UPC, care-mi ofera acces online, la calitate HD, la 76 de posturi TV din grila lor. Problema este ca accesul se face doar de pe adrese IP de Romania. Mai sunt si servicii precum voyo, RDS ofera un serviciu de TV online asemanator. Sincer, ai ajunge sa platesti lunar mai putin decat daca ti-ai instala televiziune de aici, din Irlanda. Cat despre acel router, sa nu te grabesti sa-l cumperi fara ca cei de la elara sau dabs sa-ti confirme versiunea/revision no. Nu toate versiunile a unui model de router suporta DD-WRT, regula ce se aplica la fiecare model suportat. Am folosit acel router doar ca sa dau un exemplu de pret. Iar cum sunt mii de routere suportate de DD-WRT, probabil poti gasi pe adverts routere la mana a doua si cu 10 EURO.

          • Nu mă refeream neapărat la costul routerului, care oricum merită să-l ai. Strict la articol, la costul routerului se adaugă un cost lunar la VPN și mai sunt și alte probleme care încă le mai testez să văd dacă merită. Ca să ai acces la un pachet de programe în România deja trebuie să ai un abonament acolo și dintr-o dată zici că mai bine îți pui satelitul (eu oricum îl am). Oricum, am încercat servicul de la RDS online și nu merge prin VPN cu IP de România. Am un abonament la DigiOnline și în afară de Digi24 nu merge, deși îmi apare că am acces la toate. Serviciul merge brici în România cu toate Digisporturile și alte programe.
            Poate să mai încerc alte servicii de VPN care să ofere adrese IP care să nu fie deja probabil banate în sistemele lor.

  3. Bune si utile sfaturile/indiciile oferite in comentarii. Ma bucur ca au mai postat si altii, ca poate informatiile de aici pot ajuta pe viitor alti oameni in cautare de solutii tehnice ( ajunsi aici de pe youtube , google search sau alte indexari de keywords )

    din cate stiu eu, routerele default venite de la isp in irlanda sunt 2in1: modem si router in cel mai fericit caz poti pune routerul in bridge mode , ( dar nu mediaboxurile gen horizon box sau ce mai vand cei de la eircom- vision )
    Am folosit si eu un router cu ddwrt cu ani in urma : e ok pt browsing and such, dar procesoarele de pe routere sunt slabutze . am avut un netgear cu 450mhz si ducea pana pe la 5Mbps.
    Setarea cu ( de ex. ) router virgin media pe post de router proincipal >router ddwrt>client final trebuie configurata correct pt a evita double nat, ( e mai usor in folosinta-set and forget- si nu consuma resurse sau current electric mult
    Setarea cu router isp in bridge mode > router ddwrt ca router principal >diverse SSID> client final : separarea traficului in general ( ip irlanda ) si remote tv ( ip Romania ) e dificil de realizat la nivel de router ( poti eventual ruta traficul in functie de LAN ip sau port-ul routerului, dar trebuie un router mai

    Ca sa nu intram prea mult in discutii tehnice: idea articolului era sa prezinte o modalitate usor de aplicat la nivel de incepator/ newbie

    cu un vpn pptp rudimentar pe un ddwrt router in ro pe rds, la mine a mers digi online pe toate canalele . aplicatia lor de android se adapteaza in functie de banda ta de net disponibila, etc..
    sfatul meu pt cei ce vor sa incerce marea cu degetul dar u au buget: cauta pe google, uita-te pe youtube, si citeste forumuri ( nimeni nu s-a nascut invatat )