Lumea crede că eu vreau să descurajez românii, că în Irlanda e nașpa la modul general

0
166
Visând la Irlanda

Lumea poate să creadă ce vrea! Dar eu spun că e greșit, deși pe alocuri chiar e nașpa în unele privințe. Orb să fii să nu vezi sau să nu recunoști că sunt lucruri care merg nu prost… foarte prost.

Nu vreau să descurajez pe nimeni! Dacă vreți vă fac galerie să mergeți să trăiți în Irlanda pentru că vă gândiți de ceva vreme, vă dau argumente pro și contra.

Depinde doar de voi să cântăriți și decizia vă aparține în totalitate. Nu dați vina pe mine dacă iese prost și nu-mi mulțumiți nici dacă iese bine. Voi aveți toate meritele eșecurilor, precum și a realizărilor dvs.

Eu sunt doar un cetățean irlandez îngrijorat de problemele din țară, acolo unde sunt probleme. La fel sunt și un cetățean român, care e îngrijorat de problemele din țară.

Nu neg existența lucrurilor bune, dar nici nu le ascund pe cele rele, pentru că există altele bune. Despre lucruri bune, rareori se vorbește și așa e normal. Nu vrei să schimbi ceva ce e bine, vrei să schimbi ceva ce e rău.

Și nu, nu sunt un ghiocel, care trăiește după învățătura capul plecat sabia nu-l taie. Nu tac, pentru că ar trebui să tac și să fiu mulțumit că Irlanda m-a primit cu brațele deschise. Tu dacă alegi să faci asta, e problema ta și poți trăi mult și bine cu problemele pe care nu vrei să le schimbi.

Dar părerea mea este că dacă vrei să fii un cetățean bun, al oricărei țări ești sau în care trăiești, e datoria ta să vezi ce merge prost, să sesizezi și mai ales, dacă poți să îndrepți să schimbi. Dacă nu vrei, ești român! Lasă că merge și așa! Nu schimbi nimic și nici nu pui pe alții să schimbe prin vot, pentru că ești român și crezi că tu ești prea mic, nu ai putere, nu trebuie să te plângi când e normal să te plângi. Iar dacă unul ca mine se plânge, vin românii… lasă că e mai bine decât acolo…

Dacă e să gândim așa, eu zic să plecăm și noi cum pleacă unii irlandezi în Statele Unite, Australia.

Mă repet, ca cetățean sau locuitor al unei țări, vrei să rezolvi problemele, să cureți mizeria, nu să o bagi sub preș pentru că unii te-ar putea cataloga ca fiind cârcotaș, de-am-purea sau Gică Contra.

PS: nu încurajez pe nimeni să plece înapoi în România. Fiecare are o situație proprie, care i se potrivește sau nu să trăiască în România.